Dýňové sušenky

11.11.2020

Aneb, když už vážně nevíte, co s dýněmi.

Inspiraci k tomuto receptu mám od slečny, kterou najdete na instagramu pod jménem @terka.hh, akorát jsem ho přetvořila do trochu více ovoněné veganské verze v hlavní roli s máslovou dýní, neboť zrovna byla jedna odkrojená v lednici a potřebola jsem ji rychle spotřebovat. Pokud máte možnost výběru, určitě bych vám doporučovala si raději zvolit hokkaido. Chuťově se sice tyto dva druhy zas až tolik neliší, ale s dýní hokkaido docílíte hezčí oranžové barvy sušenek.

Ingredience: 

asi na 20 sušenek
  • 150g špaldové celozrnné mouky
  • 250g dýňového pyré (jak na něj zmiňuji třeba zde)
  • 100g jemných ovesných vloček
  • 1 lněné vejce (lžíce mletého lněného semínka + 3 lžíce vody)
  • 120g ořechového másla (já použila kešu)
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 120 g třtinového cukru (já použila erithritol)
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky drceného nového koření
  • 1/2 lžičky drceného hřebíčku
  • 40g hořké čokolády
  • špetka soli

Postup:

  1. V míse rozetřeme máslo s lněnným vejcem a cukrem.
  2. Přidáme mouku, vločky, práček do pečiva, koření a pyré. Pořádně smícháme, až nám vznikne lepivé těsto.
  3. Z těsta děláme kuličky, které pokládáme na vymazaný plech. Navlhčenými prsty z kuliček vytvarujeme placaté sušenky, jež posypeme nasekanou hořkou čokoládou.
  4. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 25-30 minut.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky