Fazolový guláš

06.04.2020

V době, kdy jsem ještě jedla maso, byl jedním z mála jídel, které mi v naší školní jídelně chutnalo, fazolový guláš. A tak, když jsem dnes s tím, že se podívám, z čeho si mohu uvařit oběd, podívala do spíže, a nenašla jsem tam až na fazole a protlak skoro nic, měla jsem jasno.

Ingredience (porce pro jednoho hladovce):

  • 100 g červených fazolí
  • 100 g tofu (nejlepší je to s uzeným, to jsem dnes bohužel neměla, takže jsem tam nakrájela bazalkové, což si s omáčkou překvapivě dobře sedlo)
  • 1/2 papriky
  • 70 g rajčatového protlaku
  • malá cibule
  • rostlinný olej
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • nadrcené sušené chili papričky

Postup:

  1. Na rozpálené pánvi s trochou oleje a vody si lehce osmahnu nakrájenou cibulku. Jakmile je cibulka prodělaná, přidám k ní majoránku, pepř a nadrcené sušené chili papričky.
  2. K cibulce přihodím papriku nakrájenou na kostičky a nechám ji chvilku prodělávat, aby lehce změkla.
  3. Nakonec přidám uvařené fazole, protlak a tofu. Jídlo si můžete osolit podle chuti. Pokud je protlak příliš hustý, nařeďte směs trochou vody a promíchejte. Teď už stačí jen počkat, než se vám fazole a tofu pořádně prohřejí.
  4. Fazolový guláš si nedovedu představit s ničím jiným než s chlebem, ale pokud vám chléb nevyhovuje, můžete si k tomu uvařit třeba brambory. 
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky