Fazolový guláš
06.04.2020
V době, kdy jsem ještě jedla maso, byl jedním z mála jídel, které mi v naší školní jídelně chutnalo, fazolový guláš. A tak, když jsem dnes s tím, že se podívám, z čeho si mohu uvařit oběd, podívala do spíže, a nenašla jsem tam až na fazole a protlak skoro nic, měla jsem jasno.
Ingredience (porce pro jednoho hladovce):
- 100 g červených fazolí
- 100 g tofu (nejlepší je to s uzeným, to jsem dnes bohužel neměla, takže jsem tam nakrájela bazalkové, což si s omáčkou překvapivě dobře sedlo)
- 1/2 papriky
- 70 g rajčatového protlaku
- malá cibule
- rostlinný olej
- sůl
- pepř
- majoránka
- nadrcené sušené chili papričky
Postup:
- Na rozpálené pánvi s trochou oleje a vody si lehce osmahnu nakrájenou cibulku. Jakmile je cibulka prodělaná, přidám k ní majoránku, pepř a nadrcené sušené chili papričky.
- K cibulce přihodím papriku nakrájenou na kostičky a nechám ji chvilku prodělávat, aby lehce změkla.
- Nakonec přidám uvařené fazole, protlak a tofu. Jídlo si můžete osolit podle chuti. Pokud je protlak příliš hustý, nařeďte směs trochou vody a promíchejte. Teď už stačí jen počkat, než se vám fazole a tofu pořádně prohřejí.
- Fazolový guláš si nedovedu představit s ničím jiným než s chlebem, ale pokud vám chléb nevyhovuje, můžete si k tomu uvařit třeba brambory.
