Tofu à la míchaná vajíčka
11.04.2020
Velmi snadný, rychlý a ve veganské komunitě oblíbený recept, který najdete v různých variacích snad na každém kuchařském blogu. No a to bych nebyla já, kdybych se opět neopičila a tento recept opomenula.
Ale jak z takového obyčejného tofu vykouzlíme chuťově autentická žluťoučká míchaná vajíčka? Úplně nám k tomu stačí dva malý pomocníci: kurkuma, jež dodá vajíčkům krásnou žluťoučkou barvu a černá sůl, jež díky svému obsahu sirovodíku dodá vejcům skvělou vůni i chuť.
Ingredience:
- silken tofu (nebo můžete i obyč)
- 1 lžička kurkumy
- 1/2 lžičky černé soli
- 1 malá cibule
- pepř
- olej
- lahůdkové droždí (podle vaší chuti)
Postup:
- Na rozpálené pánvi chvíli smažím pokrájenou cibulku.
- Tofu rozmačkám vidličkou a přihodím ho na pánev, postupně přidávám veškeré koření.
- Servíruji s chlebem, zeleninou nebo třeba jako variaci na full english breakfest s fazolemi :).
