Tofu à la míchaná vajíčka

11.04.2020

Velmi snadný, rychlý a ve veganské komunitě oblíbený recept, který najdete v různých variacích snad na každém kuchařském blogu. No a to bych nebyla já, kdybych se opět neopičila a tento recept opomenula. 

Ale jak z takového obyčejného tofu vykouzlíme chuťově autentická žluťoučká míchaná vajíčka? Úplně nám k tomu stačí dva malý pomocníci: kurkuma, jež dodá vajíčkům krásnou žluťoučkou barvu a černá sůl, jež díky svému obsahu sirovodíku dodá vejcům skvělou vůni i chuť.

Ingredience:

  • silken tofu (nebo můžete i obyč)
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky černé soli
  • 1 malá cibule
  • pepř
  • olej
  • lahůdkové droždí (podle vaší chuti)

Postup:

  1. Na rozpálené pánvi chvíli smažím pokrájenou cibulku.
  2. Tofu rozmačkám vidličkou a přihodím ho na pánev, postupně přidávám veškeré koření.
  3. Servíruji s chlebem, zeleninou nebo třeba jako variaci na full english breakfest s fazolemi :).
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky